Strangers - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Január 12.

Nina Runa Essendrop dán előadóművész által tervezett LARP MorDorka rendezésében 8-16 fő részére.

Ez egy absztrakt, non-verbális LARP, ami a bevándorlás témáját, a beilleszkedés és befogadás, illetve a kulturális különbségek nehézségeit dolgozza fel. A ráhangolódó workshop és a játék során felfedezzük, hogy hogyan is tudjuk magunkat kifejezni szavak nélkül, csupán jelbeszéddel és mozdulatokkal. A játékosok két fiktív ország (Kékország és Zöldország) lakóit fogják megjeleníteni, kialakítani a saját kultúrájukat, rutinjukat. Azonban az egyik országot katasztrófa sújtja, és a lakói előbb-utóbb arra kényszerülnek, hogy a másik országban keressenek új otthont maguknak.

Szervező: MorDorka, Élő Szerepjátékos Esték

Tenebrae - Larp on the Beyond

Tatabánya, 2024. Január 13.

ENGLISH LANGUAGE RUN
"Meghaltál. Ám ez a túlvilág nem az nem az, amire számítottál. Miért pont ide kerültél? Hogy ért a vég? Vajon van számodra megváltás?"
Ez a rendezvényünk egy, borongós, az ismeretlen túlvilágon játszódó élőszerepjáték.
A részleteket itt olvashatod:
Magyar nyelvű játékkiírás
---------------------------------
"You died. But this afterlife is not what you expected. Why did you end up here? How did it end? Is there redemption for you?"
This event of ours is a gloomy, live role-playing game set in the unknown afterlife.
You can read the details here:
English language announcement

Szervező:

Elfeledett Istenek

Budapest, 2024. Január 20.

Az Elfeledett istenek egy urban fantasy LARP, ahol a játékosok isteneket személyesítenek meg, akik egy ezer évvel ezelőtt kötött paktum során lemondtak a hatalmukról, és a világot az emberekre bízták. Most visszatérnek, hogy megnézzék, mihez kezdett az emberiség a rábízott lehetőséggel, majd eldöntsék, visszaveszik-e hatalmat. A játék az istenek gyűlésével kezdődik, ahonnan a játékosok 5 fős csoportokban, saját panteonjaikkal indulnak el bejárni a várost, jeleket keresve, feladatokat végrehajtva. A játékosok kb 3 órát vannak mozgásban különböző városi helyszínek között. A játék végén a karakterek ismét összegyűlnek, hogy meghozzák a döntést a világ sorsával kapcsolatban. 5 panteon képviselteti magát, 5 istenséggel tehát 25 játékost várunk.

Szervező: Bakó Anna, Breitenstein Orsolya

Bábel Budapest: Az Olimpia Árnyéka

Budapest, 2024. Január 27.

A "Bábel Budapest: Az Olimpia Árnyéka", a Thousand Lives Studios első játéka, műfaját tekintve alternatív történelmi dráma. Egy olyan egész délutános kém- és karakter központú, LARP, amely Kondor Vilmos "Az Első Budapesti Olimpia" című regénye alapján íródott, 25-30 fő részére.

A játék során a résztvevők a magyar társadalmi- és sportelit tagjainak szerepében alakíthatják az első budapesti olimpia és Magyarország sorsát. A LARP célja egy olyan fiktív Magyarország bemutatása, amely soha nem ismerte a vörös uralmat, s ahol a múlt sebei és bűnei a jelenig üldözik annak lakóit.

Szervező: Thousand Lives Studios

Fagyott Világ

Penc, Társa Pagony, 2024. Február 3. Szombat

Rövid leírás: 2024-ben immár 17. alkalommal rendezzük meg a Fagyott Világ élő fantasy szerepjátékot, amit 2024. február 3-án szombaton 9 órától tartunk. Lelkes szervezőcsapatunk szeretettel meghív Téged és barátaidat a játékunkra, akár a harcért lelkesedsz, akár egy jó intrikára vágysz egy Tolkien ihletésű fantasy világban!

Szervező: Fagyott Világ Egyesület

Éjszaka az El Royale-ban - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Február 9-10

Az „Éjszaka az El Royale-ban” egy a hasonló című film alapján készült, egy estés, narratív szerepjáték a ’60-as évek Amerikájában Ákos rendezésében. (A film ismerete a történet és a karakterek ütemezett kibontakozása és megismerése érdekében kifejezetten nem javasolt.)
Titokzatos vendégek érkeznek a Kalifornia és Nevada határán álló, szebb napokat is látott El Royale Hotelbe, akiket látszólag véletlenül sodort a végzet éppen ide ezen az őszi éjszakán. A jelenetről jelenetre játszódó vezetett játékban bepillantást nyerhetünk a furcsa utazók hátterébe, motivációiba, és a játékosok részesei lehetnek a személyes történetek drámai, sorsszerű összefonódásának. A 6 játékos előre meghatározott karaktereket személyesít meg az egymást követő jelenetekben. Rövid forgatókönyvszerű instrukciók figyelembevételével szabadon improvizálva formálják a cselekményt és a párbeszédeket, és közösen haladnak előre a történet megismerésében a végkifejlet felé.
A játék február 9-én és 10-én egyaránt megrendezésre kerül, két különálló futásban.

Szervező: Ákos, Élő Szerepjátékos Esték

Városi Tanács

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Február 10.

A játékosok előre megírt karakterek bőrébe bújnak, akik egy “standard” fantasy város irányítói. A játékban egy hirtelen felmerülő problémáról (amit nyilván kalandozók okoztak), illetve annak folyományairól kell döntéseket hozniuk, mindezt úgy, hogy bár szem előtt tartják a város érdekeit, mégis minden karakternek megvan a saját érdekeltsége, szövetségese, illetve riválisa. Egyszóval ami a városvezetésben történik olyankor amikor a kalandozók “elszabadulnak”.
Sok vita és némi intrika jellemzi a játékot, és a játék keretén belül könnyen kialakulhat hangoskodás / kiabálás, ez a szituációval jár, az intrika rész miatt pedig mások elárulása történhet meg, így akiknek az ilyen típusú dolgokat nem szeretik azoknak a játék nem javasolt.

Jelentkezés a CLS discordon fog történni, pontosan 12 főre.

Szervező: ConSensus LARP Studio

[ELMARAD] Café Noir - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Február 10.

AZ ESEMÉNY ELMARAD

Ne hidd, hogy a Te elvárásaid túlzóak, van társ, aki rád vár, csak épp eddig nem a megfelelő helyen kerested!”
Miközben a napi híreket pörgetted, érdekes hirdetésre lettél figyelmes a minap: a kedvenc kávézód rapid randit szervez, ahol a ‘20 as évek divatja a dresszkód. Imádod a ‘20-as éveket… randizni is régen voltál… még a végén valami jó is kisülhet a dologból! Beírod hát a naptáradba a dátumot, átnézed a ruhatáradat, izgatottan készülsz az estére.
A játékon véletlenszerűen választasz karaktert, a karakterleírásban csupán néhány alapvető információt kapsz (például foglalkozás), a többi a saját kreativitásodra van bízva. A játék során egy rapid randin vesz részt a karaktered, ahol számíthatsz a randizáson kívül nyomozásra, fejtörőkre és titkokra.

Szervező: Nere, Dii, Élő Szerepjátékos Esték

Karnak Csillaghajó - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Február 16.

Az űr a legvégső határ... de mekkora ez a határ? És mit teszel, ha eltűnik? Csatlakozz a U.S.S Karnak legénységéhez, és ismerd meg saját határaidat!
A Star Trek világában játszódó utazáson a játékos karakterek kíséretet biztosítanak egy nagykövet számára, aki a cardassiai határhoz utazik bizonyos területek és rendszerek hovatartozásának újratárgyalására. Természetesen a cardassiaiakon és Föderáción kívül akad még a kérdésben érdekelt fél... És persze minden igazán felkészült csillagflottás tudja, hogy nem kell a mélyűrbe menni ahhoz, hogy meglepetés érjen a csillagok között.
A játék előkészítése során megjelölhetsz majd karakterre vonatkozó preferenciákat (milyen típusú személyiséget, hátteret, motivációt játszanál) és megadhatsz különösen kedvelt pozíciót is. Cardassiait vagy más idegen fajba tartozó karaktert is lehetőségetek van játszani, a játékosoknak lehetőségük lesz profi sminkes segítségét igénybe venni térítés ellenében.

Szervező: Momo, Csabi, Élő Szerepjátékos Esték

LARP Fórum

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Február 17.

2024 február 17-én, szombaton, tapasztalat megosztó összejövetelt rendezünk amelyre invitálunk minden hazai írót, szervezőt, designert és olyanokat is, akik csak elgondolkodtak azon, hogy belevágjanak ebbe a műfajba. A részvétel regisztrációhoz kötött, részletek a meghívóban.

Szervező: Dii és Nere

Pesti Mesék - Téli játék

Budapest, 2024. Március 2.

A Pesti Mesék egy folytatásos kamaralarp játék, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg. A téli játékon a vámpírok lesznek a házigazdák.

Szervező: Pesti Mesék

Városi Tanács

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Március 2.

A játékosok előre megírt karakterek bőrébe bújnak, akik egy “standard” fantasy város irányítói. A játékban egy hirtelen felmerülő problémáról (amit nyilván kalandozók okoztak), illetve annak folyományairól kell döntéseket hozniuk, mindezt úgy, hogy bár szem előtt tartják a város érdekeit, mégis minden karakternek megvan a saját érdekeltsége, szövetségese, illetve riválisa. Egyszóval ami a városvezetésben történik olyankor amikor a kalandozók “elszabadulnak”.
Sok vita és némi intrika jellemzi a játékot, és a játék keretén belül könnyen kialakulhat hangoskodás / kiabálás, ez a szituációval jár, az intrika rész miatt pedig mások elárulása történhet meg, így akiknek az ilyen típusú dolgokat nem szeretik azoknak a játék nem javasolt.

Jelentkezés a CLS discordon fog történni, pontosan 12 főre.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Larper Farsang 2024

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Március 2.

Jelmezes farasangi mulatság nem csak Larpereknek. Ezúttal lazább programokkal készülünk, a szokásainkhoz híven lesz lehetőség larpos kardozni, íjászkodni és társasozni is.

Kötött programpontok:
- 19:30 Teremnyitás
- 21:00 Elfeledett Birodalmak Panel - Kérdezd a szervezőket!
- 2:00 Kapuzárás

Amit mi hozunk / biztosítunk:
- Üditők, soft drinkek (sör, fröccs, igény esetén forraltbor)
- Keverd magadnak pult - koktél alapanyagokkal
- Szendvicsek és közkívánatra fánk
(ez a felsorolás később még bővülni fog)

Szervező: ConSensus LARP Studio
CLS discord

Kingsbury: Esküvő a Níluson

Budapest, 2024. Március 9.

A Kingsbury: Esküvő a Níluson egy délutáni-esti LARP az 1930-as évekbeli Egyiptom egzotikus világában, amelyet Agatha Christie történeteiből ismerhetünk – a háttérre és előzményekre figyelemmel a Csengetett Mylord és a Downtown Abbey stílusában és hangulatában némi krimivel és misztikummal fűszerezve.

A Kingsbury sorozat negyedik játékalkalmának fókuszában ezúttal is a könnyed, élvezetes karakterjáték, a drámai és/vagy szórakoztató szituációk valamint a karakterek köré font történetek állnak – különösebb szabályrendszer vagy statisztikák nélkül.

A játékra a játékosi keretlétszám (30 fő) betelt.

Szervező: Ákos, Hanna, Momo

A Rejtőző Király - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Március 14.

„Milyen király volt Ő, Íme bizonysága, Igaz tetteinek, szép históriája.”
Mátyás, az Igazságos válogatott csapatot állít össze, hogy nyomába eredjenek egy csodálatos vadkannak, amely feldúlja a budai hegyek nyugalmát és terményét. Azonban az állat nem hagy nyomot a saját erdejében, már vitézek sora vallott kudarcot a fenevad elfogásával. Vajon a király meghívására érkezett csapat sikerrel jár majd? Vállald magadra Igazságos Mátyás küldetését, és tudd meg, hogyan jutalmazza a király a nemes tetteket!
Egy teljesen friss alkotást próbálhattok ki, amelyet a 2024-es Time Dive projekt során Fanni és Laklia Nándi, Katona Dóri Julis, Czakó Máté készítettek.
A Mátyás király legendák és mesék hangulatát idéző, könnyed játék tervezett létszáma 8 fő, kevés szabállyal és egyszerű mechanikával operál. A játékosok előre elkészített karaktereket személyesítenek meg, különösebb előkészületeket nem igényel.

Szervező: Momo, Élő Szerepjátékos Esték

A Hagyaték

Tarnóca Kúria, Soponya , 2024. Március 23.

1920-as években játszódó élőszerepjáték, melynek központi témája egy hagyatéki tárgyalás. A játékosok az ide meghívott résztvevőket személyesíthetik meg. Előre meghatározott szerepek közül válogathatnak úgy, mint pap, nyomozó, komornyik, rokon, sofőr, de ezen belül saját elképzelésükhöz igazíthatják annak személyiségét és képességeit.

A játék alapvetően az intrikát, nyomozást és borzongást célozza, a játék története, stílusa, a H.P. Lovecraft által megteremtetett Cthuhlu mítosz elemeire alapoz. A rendezvény péntek 12:00-től szombaton 10:00-ig tart. A játékon 20 fő játékos tud részt venni.

Szervező: ViK, Lorin

Tizenkét Dühös Dimun

Budapest, 2024. Április 5-6.

A játék egy körülbelül négy órás kamaralarp a Witcher világában, ahol újra találkozhattok a Skellige Szelei néhány karakterével, és Cragnur an Dimun fattyainak bőrébe bújhattok egy estére.
A játék két alkalommal kerül megrendezésre, április 5.-én, és 6.-án, mindkét alkalommal 12 játékosi helyet tudunk biztosítani. A játékból származó bevétel teljes egészében a (Nilfgaard LARP) költségvetését fogja erősíteni.

Szervező: Kovács Attila, Honti Benedek, Élő Szerepjátékos Esték

Az Utolsó Vércsepp - Vampire Dark Ages LARP

Annafürdő, 2024. Április 12-14.

Kulcsszavak, a játék hangsúlyos elemei:
- Politika, ármány, szövetségek
- Vámpírság, örök élet, élőholtak
- Az Árpád-ház és Magyarország helye és jövője
- Misztikum, szertartások, rítusok, közösségi élmény
- Karakter-játék és dráma
Játékosok: jelentkezés alapján (betelt, várólistás), csak 18éven felüliek vehetnek részt a játékon.

Szervező: Noémi Angéla Cseh (Noemm), Rákos-Zichy Johanna, Merkl Orsolya (Nimloss), Sági Kiss Dániel (Alew), Kovács Ádám

Forsaken 3 - Eltörni a kereket

Szigethalmi vadaspark, 2024. Április 18-21.

A Forsaken csapat harmadik játéka és egyben a Kirael trilógia lezárása. Komoly politikai és vallási játszmák, szekták és állandó szörnytámadások várhatók egy ostrom alatt álló településen, a világ összeomlásának idején. Az apokalipszis tombol, az éjfarkas felszántja a világot és mégis páran kapaszkodnak a régi időkbe, a kerék régi körforgásába.

Szervező: Forsaken

Larp Jam - Larp író hétvége

Budapest, 2024. Április 26-28.

Kamara larp-író verseny, ahova 2-5 fős csapatok jelentkezést várjuk, kezdőktől gyakorlott játéktervezőkig.

Szervező: Arkhé Larp Közösség

Witch, please! - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Május 9.

A Witch, please! egy boszorkányos játék Nándi és Lyona rendezésében, egy elképzelt, de a miénkkel itt-ott átfedésben lévő varázslatos világban. A boszorkányüldözések, babonák és félelem mind-mind jelen van, csakúgy, mint a mágia, az őserők és a Nővérek mindenen átívelő kapcsolatának szövedéke. Szimbolikus belső utazás, küzdelem az előítéletekkel. Kapcsolódás önmagunk igazi, boszorkányos belső valójához. Az egyensúly megtalálása. Séta fel a Gellért-hegyre. A Witch, please! a Time Dive projekt keretében született, ahol az alkotók egy olyan játékot álmodtak, ami elsősorban a kettősségeket, a döntéseket, a szociális kérdéseket (is) boncolgatja - de legalábbis lehetőséget ad az ezekről való beszélgetések megkezdésére. 5 Nővér, 5 női karakter - kellő beleélés mellett nem csak női játékosoknak.

Szervező: Nándi, Lyona, Élő Szerepjátékos Esték

Dupla Improvizációs Est

Budapest, 2024. Május 10.

Május 10. péntek estére két párhuzamosan futó improvizációs játékra hívunk benneteket.
Az „alapozó” workshopon különböző fizikai és szellemi bemelegítő gyakorlatok után belevetjük magunkat az improvizáció színes világába, hol vicces, hol komolyabb szituációkba. A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, mindössze jókedv és játszós ruha.
A „drámai” workshopot azoknak ajánljuk, akik szívesen kimozdulnak a komfort zónájukból és egy kis bevezetést követően nyitottak néhány komolyabb kihívást jelentő gyakorlat és szituáció kipróbálására.

Szervező: Miklós Marcell, Ákos, Élő Szerepjátékos Esték

Metro - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Május 11.

A „Metro” egy egész estés, 10 fős larp az alkotó, Hulla rendezésében.
Egy budapesti metróvonal utazóközönségének néhány tagja száll fel a nemrégiben átadott csúcsmodern szerelvény egyik kocsijára. Az így összeverődött társaság nem is sejti, hogy egy sorsfordító és különös utazás vár rájuk, ahol a tét nagyobb annál, mint hogy menetrend szerint elérik-e a következő állomást. A történet egyetlen szűk és zárt helyiségben játszódik majd, kellékként néhány egyedi és személyre szabott tárgy lesz velünk. Az előre kidolgozott szerepek egy korábban kitöltetett, rövid és tömör igény-mátrix alapján lesznek kiosztva. A szerephez tartozó háttér a játék megkezdése előtt kerül kiadásra. A sztori kettős fókusszal bír, mivel a problémamegoldás mellett egy extrém helyzetbe való beleélés lehetőségét is felkínálja a résztvevőknek. A játék egy hosszabb történeti és egy rövid, de sajátos hangvételű epilógus részből áll majd. Utóbbi az eseménynek szerves része.

Szervező: Hulla, Élő Szerepjátékos Estek

Pesti Mesék - Tavaszi Játék

Budapest, 2024. Május 18.

A Pesti Mesék egy folytatásos kamaralarp játék, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg.

Szervező: Pesti Mesék

Elfeledett Birodalmak 2024

Parád, 2024. Május 23-26.

Az Elfeledett Birodalmak immáron negyedik játékalkalma a több hazai élőszerepjátékos szervezőcsapat összefogása alkotta CONsensus Larp Studio mondhatni hagyományos szervezése, műfajilag leginkább a “kalandozós fantasy” kifejezéssel írható le - a célkitűzésünk az, hogy a játékosok a történetünk idejére egy fantasy világ kalandoraiként, karaktereiket magukra öltve az elképzelt világ titkaival, kihívásaival megküzdhessenek, és egy új, személyesen átélt történettel gazdagodhassanak.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Hupikék LARPikék - Egy Törpisztikus Ünnep

Budapest, Molnár-Sziget, 2024. Június 15.

Nyitott jelentkezésű, rövid (4-5 órás) vicces játék, ahol a játékosok a Hupikék Törpikékből ismert törpike (smurf) karaktereket játszanak. A törpfalvaikra gonosz árny vetült, és az életet és biztonságot adó Őstörpfa haldokolni kezdett, így a három falu egy-egy nyomozó küldöttséget irányított a fához. A játékosok ezekbe a csapatokba kerülnek. Jelentkezéskor a játékos előre választhat több előre meghatározott karakter archetípusból. A játék támogatja a kezdő LARP-os részvételét is! Öltözékbeli elvárás egyedül az egyszínű kék póló a törpöknek. A játék no-contact.

Szervező: Alkotók Tábora

Lidérczfény - Magyar Dark Folk LARP

Obornak, 2024. Június 21-23.

A Lidérczfény egy kétnapos, sötét hangulatú folk LARP, a Thousand Lives Studios rendezésében, amely a magyar népi hagyományok mellett Arany János és Petőfi Sándor munkásságából merít ihletet. Célja a 19. század betyárvilág és a klasszikus népi mitológia ötvözése egy karakterközpontú, drámai hangvételű esemény során, amelynek főszereplői olyan egyszerű emberek, akik rendkívüli események közepén találják magukat.

Szervező: Thousand Lives Studios

Shitstorm - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Június 28.

Marcin Slowikowski játékának adaptációja Merkl Orsolya és Baki Péter rendezésében A Shitstorm egy kötetlenebb, vidámabb hangulatú, körülbelül 3 órás, 12-20 fős, edukációs célzattal készült játék, ami a social media awarness kérdéskörével foglalkozik (Larp Alchemy Project) A LARP során a játékosok kisebb csoportokba tömörülnek, egyfajta saját szociális buborékot hoznak létre, a játék pedig ezeknek a buborékoknak az egymáshoz való viszonyáról, a köztük zajló kommunikációról szól egy kitalált social media felületen. Minden játékosnak egy megadott internetes perszónát kell majd alakítani, amit csapaton belül szabadon szétoszthatnak maguk között. Ha ki akartad próbálni az influenszerkedést, esetleg catfishelnél, vagy csak random meme-ekkel szakítanád félbe a már kialakult beszélgetéseket, ezekre mind lehetőséged lesz!

Szervező: Baki Peti, Nimloss, Élő Szerepjátékos Esték

Varázslótábor

Zirc, 2024. Július 7-13.

Egy Rowling által inspirált varázsvilágba nyerhetnek betekintést a gyerekek, ahol az iskolai kihívások mellett (tanórák, kviddics, a diákok és tanárok ügyes-bajos dolgai) bájitalokat kotyvaszthatnak, tiltott bűbájokat is tanulhatnak és felvehetik a harcot az iskola békéjét megzavaró gonosz erőkkel.

Szervező: Magyar Mennydörgő Egyesület
www.varazslotabor.hu

VARÁZS tábor

Visegrád, 2024. Július 15-19.

Az idei témánk egy ötnapos iskolakóstolgató az alsós gyerekek számára a Roxfortban, amely során megismerkednek az iskola ikonikus helyszíneivel, szereplőivel, varázslényeivel és az alapvető ismeretek (bájitaltan, jóslástan, stb.) elsajátítása mellett a gyerekek betekintést nyerhetnek a kviddics és a varázslópárbajok világába is.

Szervező: Magyar Mennydörgő Egyesület
www.facebook.com/magyarmennydorgo

Tolkien Tábor 2024 — Szilmaril - A Hősök útján

Bükkszentkereszti Ifjúsági Tábor, 2024. Július 25-Augusztus 8.

Magyarország legnagyobb és leghosszabb élőszereplős fantasy játéka és több, mint húszéves hagyománnyal rendelkező egyedülálló kreatív - közösségi tábor.
Elvarázsolt a Tolkien által megálmodott világ? Szívesen lennél része egy kreatív, alkotó közösségnek? Szeretnél új, hasonló gondolkodású emberekkel megismerkedni? Téged is vár a Magyar Tolkien Társaság huszonegyedik nagy nyári tábora!
Száz résztvevő, öt csapat, kardok, pajzsok, halál és küldetések. Légy része a történetnek, egyike a kiválasztottak csapatának, akik meghatározzák Középfölde sorsát.
Jelentkezés hamarosan!

Szervező: Magyar Tolkien Társaság

II. Farkasszgeti Larp Fesztivál

Püspökladány, Farkasszigeti Arborétum, 2024. Július 25-28.

A CONsensus Larp Studio táborozós fantasy rendezvénye egy olyan kötetlen találkozóhely LARP-játékosoknak, ami elsősorban arra épít, hogy minél több teret adjon a résztvevők kreativitásának és ötleteinek, az ezen keresztüli közös alkotásnak, de meghagyva a lehetőséget arra, ha valaki csak egy hétvégét szeretne eltölteni baráti társaságban.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Green Flag - Vaesen LARP Alkotók Tábora

Pápateszér - Farkashegy, HUG Fesztiváltanya, 2024. Július 27.

A Green flag egy Väsen RPG és a magyar néphit ihlette kb 4-5 órás larp, ami egy napjainkban, valahol egy magyarországi erdőben megrendezett punk fesztiválon játszódik. A játékosok a fesztiválozókat, az ott fellépőket, dolgozókat személyesíthetnek meg. A karakteralkotás a helyszínen történik, de előzetesen egy koncepción lehet gondolkodni, jelmezt ez alapján lehet hozni. A játék egy nyomozásra, és a karakterek közötti kapcsolatokból fakadó interakciókra fókuszál, a karakterek egymás ellenfelei is lehetnek, de a rejtély megoldásához legalább részben együttműködésre is szükség lesz.
A játékhoz se a Väsen se a magyar néphit ismerete nem feltétel.
Trigger warning: fizikai erőszak, halál, erős érzelmek, karakterek közötti mély konfliktusok.

A játékon való részvétel tábori regisztrációhoz kötött!

Szervező: Alkotók Tábora, Halla

Lumina Larp 2024 - Csatanap

Jászfényszaru, 2024. Augusztus 31.

A Lumina Larp az egyik legrégebbi múltra visszatekintő magyar élő szerepjáték, mely 2005 óta szerepel a hazai palettán. A hazai fejlesztésű M.A.G.U.S. szerepjáték világában (Ynev kontinensén) játszódó klasszikus fantasy történeteket dolgoz fel, ami 2017 óta a Hat Kard Szövetsége szövevényes történeteit jelenti. Ez egy széles plénumnak készült kezdőbarát játék, ahol a Lumina Cornu Klub épített díszletekkel, számos NPC szereplővel, a larp monsterekkel és ha szükséges játékosi kellékekkel (kardok, kiegészítők), jelmezekkel igyekszik segíteni a beilleszkedést a résztvevőknek az aktuális történetbe. A történetvezetés a szabad játékosi akaratra épít, de eközben használja a scriptelt „történések” eszközét is. Általában 100 fő feletti létszámra, látványos játékra és bulis (out tábori) hangulatra lehet számítani.
KOMMUNIKÁCIÓS FELÜLETEK:
honlap: https://luminalarp.blogspot.com/
Hat Kard Szövetsége fb csoport: https://www.facebook.com/groups/1642449256129606
email: luminalarp@gmail.com

Szervező: Lumina Cornu

Pesti Mesék (9. évad, 1. rész) - Este a Balkánban

Budapest, 2024. Szeptember 7.

A Pesti Mesék egy folytatásos larp, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg, immár 8 éve. A szeptemberi játék az új évadkezdő játék, az alakváltók házigazdasága alatt egy csepeli kocsmában találkoznak a karakterek. Terveik szerint ezúttal nem akarják a világvégét. Új játékosként lehet jelentkezni a facebook csoporton keresztül.

Szervező: Pesti Mesék

KamaraLARP Hétvége

Balatonfenyves, 2024 Szeptember 11-15.

A hosszú hétvégén 6 blokkban, közel 20 kamara játékot, kapcsolódó előadást és műhelymunkát tartunk. Jellemzően 3-6 párhuzamosan futó program közül választhatsz, ismertebb régebbi játékok ugyanúgy előkerülnek, mint a most debütáló új alkotások.

Szervező: Ostromjáték Egyesület

A Fehér Láng Tánca - Witcher LARP 2024

Parád, 2024. Szeptember 19-22.

A Fehér Láng Tánca a nagysikerű Vízzé vált vér és Skellige Szelei alkotóinak következő játéka, akik immáron harmadik alkalommal idézik meg Andrzej Sapkowski sorozatának sötét és izgalmas világát. Az idei, minden korábbinál nagyobb játékon a résztvevők a Kontinens hatalmi játszmáinak közepébe csöppenek, ahol kevesen maradnak sokáig életben s még annál is kevesebben diadalmaskodnak. Te vajon köztük leszel? Felelj a Végzet hívására, csatlakozz hozzánk idén szeptemberben és mindenre fény derül!

Szervező: Baki Péter, Zacharidesz-Szabó Ráchel, Kovács Attila, Durányik Roland

Flat/Line - Cyberpunk LARP Budapesten

Budapest, 2024. Október 5-6.

A Flat/Line a ConSensus LARP Studio élőszerepjátéka, melyben a cyberpunk zsáner stíluselemei közt, annak toposzaiból építkezve és esztétikáját alkalmazva a résztvevők egy éjszakán át megtestesíthetik annak jellegzetes karaktereit, és egy személyre szabott tragikus történetet élhetnek át a saját szemszögükből. Az egyes játékalkalmak teljesen önálló történetek, semmilyen módon nem kapcsolódnak egymáshoz, így a korábbi részvétel a mostanit semmilyen formában nem befolyásolja.

Szervező: ConSensus LARP Studio
Nincs, a fő kommunikácius felület a ConSensus LARP Studio discordja: https://discord.gg/ycuemWXcAz?event=1124753639139987486
TBA

Vox Cordis - arkán fantasy larp - ELMARAD

Vackorvár, 6044 Kecskemét Belsőnyír 202 , 2024. Október 25-27.

A játék idei alkalma elmarad.
Saját fejlesztésű fantasy világon játszódó játék nagyjából 40 játékossal. A világban hit, tudomány és mágia keverednek, harcolnak és békülnek. Két birodalom háborújának lezárására és a békekötés évfordulójának megünneplésére gyűlnek össze a játékos karakterek a Béke Kolostorában, hogy tárgyaljanak, mulassanak és még ki tudja, mi mindennel foglalkozzanak.

Szervező: Arkhé Larp Közösség

Az Úri Közönség Táncol (Rejtő LARP)

1065 Budapest, Révay utca 19, 2024. November 16.

Egy könnyed hangvételű, szórakoztató, karakterjátékra és helyzetkomikumra fókuszáló, a Rejtő Jenő könyvek hangulatát idéző 1 napos, beltéri játékra számíthattok.

Szervező: Öt Vidám Hullamosó