Fagyott Világ

Lósi Major, Verőce , 2023. Február 4.

2023-ban immár 16. alkalommal rendezzük meg a Fagyott Világ élő fantasy szerepjátékot, amit 2023. február 4-én szombaton 9 órától tartunk. Lelkes szervezőcsapatunk szeretettel meghív Téged és barátaidat a játékunkra, akár a harcért lelkesedsz, akár egy jó intrikára vágysz egy Tolkien ihletésű fantasy világban!

Szervező: Fagyott Világ

Elfeledett Birodalmak 2023 - A Hóhajadon Öröksége

Parád, 2023. Február 16-19.

Az Elfeledett Birodalmak következő epizódja új helyszínre kalauzolja új és visszatérő kalandorait egyaránt. Műfajilag továbbra is a "kalandozó fantasy" kifejezéssel írnánk le, a célunk pedig ismét az, hogy a játékosaink átélhessék a “kalandozó élmény”-t, a környék felfedezésével, lakóinak, bonyoldalmainak és veszélyeinek megismerésével, és a felmerülő kihívások megoldásával.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Dagor Amon Sûl (Tolkien Larp)

Városlőd (Iglauer Park), 2023. Március 3-5.

A Dagor Amon Sul egy dráma és karakterjáték fókuszú élő szerepjáték, kb 40 fővel, előre megírt, választható karakterekkel.

Lobster Vitaest

Jászfényszaru, Lumina Terem, 2023. Május 26.

Hagyományteremtő jelleggel indított larpszervezői találkozó, ahol lehetőség nyílik az elmúlt év larpeseményeinek bemutatására és értékelésére, valamint az elkövetkező "larpszezon" játékainak, koncepcióinak hirdetésére. Idei extra téma: igények és elvárások kommunikációja

Ciklusok Rabjai - A Tudás Gyümölcsének Megízlelése 4.

Budapest, Népliget, 2023. Június 3.

Idén is szeretettel várunk az idei Ciklusok Rabjait megelőző ismerkedős alkalmunkra, aminek célja: - Hogy lássuk egymást. Jó fejek vagyunk, szóval... miért ne? - Hogy vívjunk, beszélgessünk jól érezzük magunkat. - Hogy beszélgessünk Alac világáról és az idei játék koncepciójáról. - Hogy megismerhessétek egymás karaktereit - Hogy az esetleg érkező új játékosok feltehessék a kérdéseiket és otthon érezzék magukat a körünkben Természetesen ahhoz, hogy részt vehess a nyári játékon, nem kötelező részt venned a Tudás Gyümölcsének Megízlelésén - de olyan jó lenne! Kint leszünk a szabadban, opcionálisan beöltözve. A járókelők furcsán néznek majd ránk. Ütjük egymást LARP fegyverekkel, játszunk, jól szórakozunk, végül, de nem utolsó sorban sörözünk is.

Szervező: Ciklusok Rabjai

PoRtaL LARP Convention

Budapest, 2023. Június 16-18.

Újból nyílik a PoRtaL, a közép-kelet európai regionális élő szerepjátékos találkozó és konferencia. 2016 után újra Budapesten!

Ciklusok Rabjai - Az utolsó remény

Bugacpusztaháza, 2023. Június 30 - Július 2.

2023-ban rendezzük meg kilencedik játékunkat egy folyamatosan fejlődő fantasy világban. Alac fölé sötét fellegek borulnak. A civilizált világ lakói lassan reményüket vesztik - ismeretlen, torz lelkek dúlják földjeiket az áruló derroeni királynő és alattvalóinak segítségével. A kontinens vezetői kénytelenek összefogni és egy közös, kétségbeesett küldetésre hívni embereiket egy olyan terület felé, amerre eddig nem szívesen mentek élő lelkek. A cél az egykori Yech’tha szörnyek lakta területei, ahol eldugott nyomok vezetnek egy varázserejű tárgyhoz, amely új reményt hozhat a hetedik ciklusban élők számára. Az idei játékra egyéni jelentkezőket várunk. A karakteralkotáshoz a regisztrációdat visszaigazoló e-mailben küldünk majd sablont.

Szervező: Ciklusok Rabjai

Forsaken Larp

Cserkeszőlő, 2023. Július 20-23

2023-ban is megrendezzük országos nagyjátékunkat, ismét Cserkeszőlőn, amit a visszajelzéseitek alapján még egy nappal meg is toldunk, hogy még több kalandban lehessen részetek! A részletekkel hamarosan jelentkezünk! Mentsétek a dátumot!

Szervező: Forsaken

Varázslótábor

Baja, 2023. Július 30 - Augusztus 5.

Hatodik alkalommal rendezzük meg a Varázslótábort, egy Rowling világa által inspirálta iskolában játszódó kreatív-szerepjátékos tábort 11-17 éveseknek, ahol varázslótanoncok bőrébe bújhatnak a gyerekek, miközben a sötét erőkkel is kénytelenek felvenni a harcot (ha épp nem állnak át a feketemágusokhoz).

Tolkien Tábor 2023 - Númenor: Az utolsó hajó

Bükkszentkereszt, 2023. Július 26 - Augusztus 6.

Idén lesz a 20. Tolkien Tábor, kifejezetten interaktív szerepjátékos koncepcióval, Númenor tematikával, rugalmas részvételi lehetőségekkel és többféle kedvezménnyel

Vaesen LARP az Alkotók Táborában

Pápateszér-Farkashegy, 2023. Augusztus 9.

A Free League kiadó azonos nevű szerepjátékán alapuló, könnyedebb hanvételű LARP, az esemény az Alkotók Táborának része, de a tábor akár egy napra is látogatható. A játékosok kriptozoologusként egy bakonyi legendának járhatnak majd utána. A játék fókusza a szerepjáték és a hangulat, harc elvétve. Szabályok részletesen hamarosan az eseménynél

Fallout 2023

TBA, 2023. Augusztus 25-26.

Nerf és Larp safe fegyverekkel. További részletek hamarosan!

Lumina Larp 2023 - ELMARAD

Jászfényszaru, 2023. Szeptember 23.

Ez egy pilot esemény lesz, ami a jellegét illeti. Kipróbálunk egy évek óta tervezgetett 1 napos, "csatanapos" verziót, ami a '22-es LARP cliffhageres lezárásához közvetlenül illeszkedik. Részletek a LUMINA LARP blogján, A HAT KARD SZÖVETSÉGE csoportban és a Lumina Cornu Szerepjáték Klub közösségi oldalán. 2023.08.08-i bejelentés alapján technikai okokból elmarad

Farkasszigeti LARP-Fesztivál 2023

Püspökladány, 2023. Augusztus 31. - Szeptember 3.

A CONsensus Larp Studio reményeink szerint hagyományteremtő táborozós fantasy rendezvénye egy olyan kötetlen találkozóhely LARP-játékosoknak, ami elsősorban arra épít, hogy minél több teret adjon a résztvevők kreativitásának és ötleteinek, az ezen keresztüli közös alkotásnak, de meghagyva a lehetőséget arra, ha valaki csak egy hétvégét szeretne eltölteni baráti társaságban.

Nincs, a fő kommunikácius felület a ConSensus LARP Studio discordja: https://discord.gg/ycuemWXcAz?event=1124627492527943711

Pesti Mesék Urban Fantasy LARP (volt CtL - Árkádia Túlélői)

Budapest, 2023. Szeptember 2.

Azt hiszem a 8. évad megnyitója lesz most, de ki számolja, urban fantasy játék erős nWoD alapokon (elcserélt, vámpír, mágus, vérf... alakváltó crossover). Javaslom, hogy személyesen érdeklődjön az, akit érdekel, ez egy folytatásos játék, nagyjából 3 havonta egy játékkal.

KamaraLARP hétvége

Balatonfenyves, 2023. Szeptember 27 - Október 1.

Hosszú hétvége a kamara (rövidebb, kompaktabb) típusú, élő szerepjátékok jegyében. 6 blokkban közel 20 játék.

Flat/Line - Cyberpunk LARP Budapesten

Budapest, 2023. Október 7-8.

A Flat/Line a ConSensus LARP Studio élőszerepjátéka, melyben a cyberpunk zsáner stíluselemei közt, annak toposzaiból építkezve és esztétikáját alkalmazva a résztvevők egy éjszakán át megtestesíthetik annak jellegzetes karaktereit, és egy személyre szabott tragikus történetet élhetnek át a saját szemszögükből.

Szervező: ConSensus LARP Studio
Nincs, a fő kommunikácius felület a ConSensus LARP Studio discordja: https://discord.gg/ycuemWXcAz?event=1124753639139987486

A Hagyaték

Soponya - Tarnóca Kúria, 2023. Október 13. Péntek

1920-as években játszódó élőszerepjáték, melynek központi témája egy hagyatéki tárgyalás. A játékosok az ide meghívott résztvevőket személyesíthetik meg. Előre meghatározott szerepek közül válogathatnak úgy, mint pap, nyomozó, komornyik, rokon, sofőr, de ezen belül saját elképzelésükhöz igazíthatják annak személyiségét és képességeit. A játék alapvetően az intrikát, nyomozást és borzongást célozza, a játék története, stílusa, a H.P. Lovecraft által megteremtetett Chtuhlu mítosz elemeire alapoz. A rendezvény péntek 12:00-től szombaton 10:00-ig tart. A játékon 20 fő játékos tud részt venni.

TBA

Parthiscus XI. Halloween Torna

Szeged, Szőreg, 2023. Október 28.

Egy öreg monostor romjainál, összegyűlnek Parthiscus mágusai, hogy megtartsák a Király tanácsosának pozíciójáért folytatott Mágus Bajnokságot! A nyertes igényt tarthat a Főmágusi palástra. Sajnos a fellegvár lakott területén tilos gyilkos mágiákat használni, ezért a résztvevők, és nézők mind kivonulnak egy magányos párbaj helyszínre, az öreg monostor romjaihoz. Ami egész véletlenül, egy temetővel van övezve… Halloweenkor…

Pesti Mesék Urban Fantasy LARP

Budapest, 2023. December 2.

Folytatásos urban fantasy játék erős nWoD alapokon (elcserélt, vámpír, mágus, vérf... alakváltó crossover), nagyjából 3 havonta egy játékkal.

Tenebrae - Larp a Túlvilágon

Tatabánya, 2023. December 16.

"Meghaltál. Ám ez a túlvilág nem az nem az, amire számítottál. Miért pont ide kerültél? Hogy ért a vég? Vajonvan számodra megváltás?"
Ez a rendezvényünk egy, borongós, az ismeretlen túlvilágon játszódó élőszerepjáték, melynek központi eleme a saját karaktered felfedezése - a részletei a játék közben, a megtalált emlékfoszlányok alapján fognak kialakulni.