Forsaken 3 - Eltörni a kereket

Szigethalmi vadaspark, 2024. Április 18-21.

A Forsaken csapat harmadik játéka és egyben a Kirael trilógia lezárása. Komoly politikai és vallási játszmák, szekták és állandó szörnytámadások várhatók egy ostrom alatt álló településen, a világ összeomlásának idején. Az apokalipszis tombol, az éjfarkas felszántja a világot és mégis páran kapaszkodnak a régi időkbe, a kerék régi körforgásába.

Szervező: Forsaken

Larp Jam - Larp író hétvége

Budapest, 2024. Április 26-28.

Kamara larp-író verseny, ahova 2-5 fős csapatok jelentkezést várjuk, kezdőktől gyakorlott játéktervezőkig.

Szervező: Arkhé Larp Közösség

Pesti Mesék - Tavaszi Játék

Budapest, 2024. Május 18.

A Pesti Mesék egy folytatásos kamaralarp játék, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg.

Szervező: Pesti Mesék

Elfeledett Birodalmak 2024

Parád, 2024. Május 23-26.

Az Elfeledett Birodalmak immáron negyedik játékalkalma a több hazai élőszerepjátékos szervezőcsapat összefogása alkotta CONsensus Larp Studio mondhatni hagyományos szervezése, műfajilag leginkább a “kalandozós fantasy” kifejezéssel írható le - a célkitűzésünk az, hogy a játékosok a történetünk idejére egy fantasy világ kalandoraiként, karaktereiket magukra öltve az elképzelt világ titkaival, kihívásaival megküzdhessenek, és egy új, személyesen átélt történettel gazdagodhassanak.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Lidérczfény - Magyar Dark Folk LARP

Obornak, 2024. Június 21-23.

A Lidérczfény egy kétnapos, sötét hangulatú folk LARP, a Thousand Lives Studios rendezésében, amely a magyar népi hagyományok mellett Arany János és Petőfi Sándor munkásságából merít ihletet. Célja a 19. század betyárvilág és a klasszikus népi mitológia ötvözése egy karakterközpontú, drámai hangvételű esemény során, amelynek főszereplői olyan egyszerű emberek, akik rendkívüli események közepén találják magukat.

Szervező: Thousand Lives Studios

Varázslótábor

Zirc, 2024. Július 7-13.

Egy Rowling által inspirált varázsvilágba nyerhetnek betekintést a gyerekek, ahol az iskolai kihívások mellett (tanórák, kviddics, a diákok és tanárok ügyes-bajos dolgai) bájitalokat kotyvaszthatnak, tiltott bűbájokat is tanulhatnak és felvehetik a harcot az iskola békéjét megzavaró gonosz erőkkel.

Szervező: Magyar Mennydörgő Egyesület
www.varazslotabor.hu

VARÁZS tábor

Visegrád, 2024. Július 15-19.

Az idei témánk egy ötnapos iskolakóstolgató az alsós gyerekek számára a Roxfortban, amely során megismerkednek az iskola ikonikus helyszíneivel, szereplőivel, varázslényeivel és az alapvető ismeretek (bájitaltan, jóslástan, stb.) elsajátítása mellett a gyerekek betekintést nyerhetnek a kviddics és a varázslópárbajok világába is.

Szervező: Magyar Mennydörgő Egyesület
www.facebook.com/magyarmennydorgo

Tolkien Tábor 2024 — Szilmaril - A Hősök útján

Bükkszentkereszti Ifjúsági Tábor, 2024. Július 25-Augusztus 8.

Magyarország legnagyobb és leghosszabb élőszereplős fantasy játéka és több, mint húszéves hagyománnyal rendelkező egyedülálló kreatív - közösségi tábor.
Elvarázsolt a Tolkien által megálmodott világ? Szívesen lennél része egy kreatív, alkotó közösségnek? Szeretnél új, hasonló gondolkodású emberekkel megismerkedni? Téged is vár a Magyar Tolkien Társaság huszonegyedik nagy nyári tábora!
Száz résztvevő, öt csapat, kardok, pajzsok, halál és küldetések. Légy része a történetnek, egyike a kiválasztottak csapatának, akik meghatározzák Középfölde sorsát.
Jelentkezés hamarosan!

Szervező: Magyar Tolkien Társaság

Lumina Larp 2024 - Csatanap

Jászfényszaru, 2024. Augusztus 31.

A Lumina Larp az egyik legrégebbi múltra visszatekintő magyar élő szerepjáték, mely 2005 óta szerepel a hazai palettán. A hazai fejlesztésű M.A.G.U.S. szerepjáték világában (Ynev kontinensén) játszódó klasszikus fantasy történeteket dolgoz fel, ami 2017 óta a Hat Kard Szövetsége szövevényes történeteit jelenti. Ez egy széles plénumnak készült kezdőbarát játék, ahol a Lumina Cornu Klub épített díszletekkel, számos NPC szereplővel, a larp monsterekkel és ha szükséges játékosi kellékekkel (kardok, kiegészítők), jelmezekkel igyekszik segíteni a beilleszkedést a résztvevőknek az aktuális történetbe. A történetvezetés a szabad játékosi akaratra épít, de eközben használja a scriptelt „történések” eszközét is. Általában 100 fő feletti létszámra, látványos játékra és bulis (out tábori) hangulatra lehet számítani.
KOMMUNIKÁCIÓS FELÜLETEK:
honlap: https://luminalarp.blogspot.com/
Hat Kard Szövetsége fb csoport: https://www.facebook.com/groups/1642449256129606
email: luminalarp@gmail.com

Szervező: Lumina Cornu

KamaraLARP Hétvége

Balatonfenyves, 2024 Szeptember 11-15.

A hosszú hétvégén 6 blokkban, közel 20 kamara játékot, kapcsolódó előadást és műhelymunkát tartunk. Jellemzően 3-6 párhuzamosan futó program közül választhatsz, ismertebb régebbi játékok ugyanúgy előkerülnek, mint a most debütáló új alkotások.

Szervező: Ostromjáték Egyesület

Flat/Line - Cyberpunk LARP Budapesten

Budapest, 2024. Október 5-6.

A Flat/Line a ConSensus LARP Studio élőszerepjátéka, melyben a cyberpunk zsáner stíluselemei közt, annak toposzaiból építkezve és esztétikáját alkalmazva a résztvevők egy éjszakán át megtestesíthetik annak jellegzetes karaktereit, és egy személyre szabott tragikus történetet élhetnek át a saját szemszögükből. Az egyes játékalkalmak teljesen önálló történetek, semmilyen módon nem kapcsolódnak egymáshoz, így a korábbi részvétel a mostanit semmilyen formában nem befolyásolja.

Nincs, a fő kommunikácius felület a ConSensus LARP Studio discordja: https://discord.gg/ycuemWXcAz?event=1124753639139987486
TBA

Vox Cordis - arkán fantasy larp

Vackorvár, 6044 Kecskemét Belsőnyír 202 , 2024. Október 25-27.

Saját fejlesztésű fantasy világon játszódó játék nagyjából 40 játékossal. A világban hit, tudomány és mágia keverednek, harcolnak és békülnek. Két birodalom háborújának lezárására és a békekötés évfordulójának megünneplésére gyűlnek össze a játékos karakterek a Béke Kolostorában, hogy tárgyaljanak, mulassanak és még ki tudja, mi mindennel foglalkozzanak.

Szervező: Arkhé Larp Közösség

Az Úri Közönség Táncol (Rejtő LARP)

1065 Budapest, Révay utca 19, 2024. November 16.

Egy könnyed hangvételű, szórakoztató, karakterjátékra és helyzetkomikumra fókuszáló, a Rejtő Jenő könyvek hangulatát idéző 1 napos, beltéri játékra számíthattok.

Szervező: Öt Vidám Hullamosó