Pesti Mesék - Téli játék

Budapest, 2024. Március 2.

A Pesti Mesék egy folytatásos kamaralarp játék, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg. A téli játékon a vámpírok lesznek a házigazdák.

Szervező: Pesti Mesék

Városi Tanács

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Március 2.

A játékosok előre megírt karakterek bőrébe bújnak, akik egy “standard” fantasy város irányítói. A játékban egy hirtelen felmerülő problémáról (amit nyilván kalandozók okoztak), illetve annak folyományairól kell döntéseket hozniuk, mindezt úgy, hogy bár szem előtt tartják a város érdekeit, mégis minden karakternek megvan a saját érdekeltsége, szövetségese, illetve riválisa. Egyszóval ami a városvezetésben történik olyankor amikor a kalandozók “elszabadulnak”.
Sok vita és némi intrika jellemzi a játékot, és a játék keretén belül könnyen kialakulhat hangoskodás / kiabálás, ez a szituációval jár, az intrika rész miatt pedig mások elárulása történhet meg, így akiknek az ilyen típusú dolgokat nem szeretik azoknak a játék nem javasolt.

Jelentkezés a CLS discordon fog történni, pontosan 12 főre.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Larper Farsang 2024

Budapest, Döfi Lőtér, 2024. Március 2.

Jelmezes farasangi mulatság nem csak Larpereknek. Ezúttal lazább programokkal készülünk, a szokásainkhoz híven lesz lehetőség larpos kardozni, íjászkodni és társasozni is.

Kötött programpontok:
- 19:30 Teremnyitás
- 21:00 Elfeledett Birodalmak Panel - Kérdezd a szervezőket!
- 2:00 Kapuzárás

Amit mi hozunk / biztosítunk:
- Üditők, soft drinkek (sör, fröccs, igény esetén forraltbor)
- Keverd magadnak pult - koktél alapanyagokkal
- Szendvicsek és közkívánatra fánk
(ez a felsorolás később még bővülni fog)

Szervező: ConSensus LARP Studio
CLS discord

Kingsbury: Esküvő a Níluson

Budapest, 2024. Március 9.

A Kingsbury: Esküvő a Níluson egy délutáni-esti LARP az 1930-as évekbeli Egyiptom egzotikus világában, amelyet Agatha Christie történeteiből ismerhetünk – a háttérre és előzményekre figyelemmel a Csengetett Mylord és a Downtown Abbey stílusában és hangulatában némi krimivel és misztikummal fűszerezve.

A Kingsbury sorozat negyedik játékalkalmának fókuszában ezúttal is a könnyed, élvezetes karakterjáték, a drámai és/vagy szórakoztató szituációk valamint a karakterek köré font történetek állnak – különösebb szabályrendszer vagy statisztikák nélkül.

A játékra a játékosi keretlétszám (30 fő) betelt.

Szervező: Ákos, Hanna, Momo

A Rejtőző Király - Élő Szerepjátékos Est

Budapest, 2024. Március 14.

„Milyen király volt Ő, Íme bizonysága, Igaz tetteinek, szép históriája.”
Mátyás, az Igazságos válogatott csapatot állít össze, hogy nyomába eredjenek egy csodálatos vadkannak, amely feldúlja a budai hegyek nyugalmát és terményét. Azonban az állat nem hagy nyomot a saját erdejében, már vitézek sora vallott kudarcot a fenevad elfogásával. Vajon a király meghívására érkezett csapat sikerrel jár majd? Vállald magadra Igazságos Mátyás küldetését, és tudd meg, hogyan jutalmazza a király a nemes tetteket!
Egy teljesen friss alkotást próbálhattok ki, amelyet a 2024-es Time Dive projekt során Fanni és Laklia Nándi, Katona Dóri Julis, Czakó Máté készítettek.
A Mátyás király legendák és mesék hangulatát idéző, könnyed játék tervezett létszáma 8 fő, kevés szabállyal és egyszerű mechanikával operál. A játékosok előre elkészített karaktereket személyesítenek meg, különösebb előkészületeket nem igényel.

Szervező: Momo, Élő Szerepjátékos Esték

A Hagyaték

Tarnóca Kúria, Soponya , 2024. Március 23.

1920-as években játszódó élőszerepjáték, melynek központi témája egy hagyatéki tárgyalás. A játékosok az ide meghívott résztvevőket személyesíthetik meg. Előre meghatározott szerepek közül válogathatnak úgy, mint pap, nyomozó, komornyik, rokon, sofőr, de ezen belül saját elképzelésükhöz igazíthatják annak személyiségét és képességeit.

A játék alapvetően az intrikát, nyomozást és borzongást célozza, a játék története, stílusa, a H.P. Lovecraft által megteremtetett Cthuhlu mítosz elemeire alapoz. A rendezvény péntek 12:00-től szombaton 10:00-ig tart. A játékon 20 fő játékos tud részt venni.

Szervező: ViK, Lorin

Hupikék LARPikék

Budapest, 2024. Április 6.

A Hupikék Törpikék világa átlényegülése LARP-ba. A játékosok Törpike archetípus karaktereket játszhatnak (pl. törperős). Nyomozós, felfedezős játék, ahol a jól ismert Törpikék világában (mind a sorozatok, képregények) feltárni a misztikum titkait.
A max létszám 80, no contact és kevés harc van, a játékosok 3 törpfalut fognak élettel megtölteni. A játék nyílt, így bárki regisztrálhat.
Kéréseink:
- Minden törp kék pólóban, pulcsiban legyen, hogy meglegyen a "hupikék" érzet.
- A falvaknak is lesz saját megkülönböztető jelzése, amit a falvak közösen fognak megszervezni a játék felvezetésével
- Bármilyen LARP fegyvert behozni a jelmezhez TILOS, nincs fegyverhasználat
- A játék során lehet enni, de nem lesz közös étkezés vagy ételrendelés. Így kérünk, hozz magaddal ételt

Szervező: Alkotók Tábora

Az Utolsó Vércsepp - Vampire Dark Ages LARP

Annafürdő, 2024. Április 12-14.

Kulcsszavak, a játék hangsúlyos elemei:
- Politika, ármány, szövetségek
- Vámpírság, örök élet, élőholtak
- Az Árpád-ház és Magyarország helye és jövője
- Misztikum, szertartások, rítusok, közösségi élmény
- Karakter-játék és dráma
Játékosok: jelentkezés alapján (betelt, várólistás), csak 18éven felüliek vehetnek részt a játékon.

Szervező: Noémi Angéla Cseh (Noemm), Rákos-Zichy Johanna, Merkl Orsolya (Nimloss), Sági Kiss Dániel (Alew), Kovács Ádám

Forsaken 3 - Eltörni a kereket

Szigethalmi vadaspark, 2024. Április 18-21.

A Forsaken csapat harmadik játéka és egyben a Kirael trilógia lezárása. Komoly politikai és vallási játszmák, szekták és állandó szörnytámadások várhatók egy ostrom alatt álló településen, a világ összeomlásának idején. Az apokalipszis tombol, az éjfarkas felszántja a világot és mégis páran kapaszkodnak a régi időkbe, a kerék régi körforgásába.

Szervező: Forsaken

Elfeledett Birodalmak 2024

Parád, 2024. Május 23-26.

Az Elfeledett Birodalmak immáron negyedik játékalkalma a több hazai élőszerepjátékos szervezőcsapat összefogása alkotta CONsensus Larp Studio mondhatni hagyományos szervezése, műfajilag leginkább a “kalandozós fantasy” kifejezéssel írható le - a célkitűzésünk az, hogy a játékosok a történetünk idejére egy fantasy világ kalandoraiként, karaktereiket magukra öltve az elképzelt világ titkaival, kihívásaival megküzdhessenek, és egy új, személyesen átélt történettel gazdagodhassanak.

Szervező: ConSensus LARP Studio

Lidérczfény - Magyar Dark Folk LARP

Obornak, 2024. Június 21-23.

A Lidérczfény egy kétnapos, sötét hangulatú folk LARP, a Thousand Lives Studios rendezésében, amely a magyar népi hagyományok mellett Arany János és Petőfi Sándor munkásságából merít ihletet. Célja a 19. század betyárvilág és a klasszikus népi mitológia ötvözése egy karakterközpontú, drámai hangvételű esemény során, amelynek főszereplői olyan egyszerű emberek, akik rendkívüli események közepén találják magukat.

Szervező: Thousand Lives Studios

Ciklusok Rabjai 10. - Mit kezdesz az időddel?

TBA, 2024. Június 27-30.

SAVE THE DATE - Idén lesz a 10. játékunk megszervezve, várunk szeretettel minden régi és új játékost. Ünnepeljük meg együt, ezt a remek mérföldkövet.
Saját fantasy világ, amit a közöséggel együtt építünk.
Többi információ hamarosan.

Szervező: Varga Virág (Wolio)
TBA

Tolkien Tábor 2024 — Szilmaril - A Hősök útján

Bükkszentkereszti Ifjúsági Tábor, 2024. Július 25-Augusztus 8.

Magyarország legnagyobb és leghosszabb élőszereplős fantasy játéka és több, mint húszéves hagyománnyal rendelkező egyedülálló kreatív - közösségi tábor.
Elvarázsolt a Tolkien által megálmodott világ? Szívesen lennél része egy kreatív, alkotó közösségnek? Szeretnél új, hasonló gondolkodású emberekkel megismerkedni? Téged is vár a Magyar Tolkien Társaság huszonegyedik nagy nyári tábora!
Száz résztvevő, öt csapat, kardok, pajzsok, halál és küldetések. Légy része a történetnek, egyike a kiválasztottak csapatának, akik meghatározzák Középfölde sorsát.
Jelentkezés hamarosan!

Szervező: Magyar Tolkien Társaság

KamaraLARP Hétvége

Balatonfenyves, 2024 Szeptember 11-15.

A hosszú hétvégén 6 blokkban, közel 20 kamara játékot, kapcsolódó előadást és műhelymunkát tartunk. Jellemzően 3-6 párhuzamosan futó program közül választhatsz, ismertebb régebbi játékok ugyanúgy előkerülnek, mint a most debütáló új alkotások.

Szervező: Ostromjáték Egyesület